top of page
IMG_0545.jpg

Magic in Movement lichaamsgerichte therapie, beweging en dans

Magic in movement

Magic in Movement staat voor de herinnering van de extase in je eigen, oorspronkelijke manier van bewegen, wanneer je levensenergie volledig mag stromen. Met behulp van eenvoudige, hedendaagse en eeuwenoude bewegings-, meditatie-, en dansvormen, en rituelen, breng je jouw unieke stroom terug in beweging, waardoor je natuurlijk gaat bewegen, en je eigen authentieke dans vanzelf geboren wordt.

 

Door bewust te ademen, klank te maken, en te bewegen, ga je diep voelen, en connectie maken met alles wat er in je is. Als je dat wat je voelt terug in beweging brengt, dan stroomt je stroom. Je leert je in Magic in Movement telkens opnieuw te verwonderen over wat die stroom in elk moment met zich meebrengt. Welke beweging opduikt. Waar jouw stroom, je lichaam, en je hart met jou naar toe willen, in plaats van, zoals we gewoonlijk doen, vanuit ons hoofd te bepalen waar we ons lijf willen hebben, en wat ons hart wel of niet mag voelen. 

Onze levensstroom is een sterk helende energie, die op een intense manier blokkades in lichaam, geest en hart kan opruimen. Via Magic in Movement wordt deze kracht op een zachte, toegankelijke manier wakker gemaakt, waardoor ze een magisch en diep meditatief medicijn wordt.

 

Nele ontwikkelde Magic in Movement op basis van vele jaren ervaring binnen dans- en helingskunsten, zowel binnen hedendaagse dans en danstherapie, als in oeroude bewegingsvormen, tribal- en tempeldanstradities. Hierin dook ze steeds dieper in de ontdekking van de dans die haar eigen lijf wil dansen, in diep contact is met alleswat is in dat moment. Wat ze oogste, is de belichaamde beleving van het woord ‘Heiligheid’ en ‘Extase’. Beiden ervaringen die voor iedereen kunnen bijdragen aan een volledige, en bewuste wel-beleving.

 

Van oudsher werd gedanst bij overgangs- en mystieke rituelen, bij feesten en in tempels, niet louter omwille van het esthetische of vermaaksaspect, maar vooral omwille van de helende invloed die het kijken naar een rituele dans heeft. De performance van bepaalde dansen zijn als het ware transmissies van de energie die de danser(es) in zichzelf laat stromen. Dit soort dansen werden onder invloed van religieuze en patriarchale overheersingen naar duistere hoekjes verbannen of zelfs verboden, waardoor bij velen de kennis van, of diepe herinnering aan  deze magische, rituele bewegingskunsten is verdwenen.

Het is mijn missie deze ingeboren vermogens terug wakker te maken. Met Magic in Movement leer ik mensen terug contact te maken met hun helende, sensuele, essentie. Een herwaardering, van de zachte, vrouwelijke kracht die zowel in vrouwen als in mannen schuilt. Een kracht waar in deze tijd zowel vrouwen als mannen (vaak onbewust) naar op zoek zijn. Een kracht waar ook onze kinderen, onze gemeenschappen, en onze hele wereld ten diepste nood aan hebben, als onontbeerlijke aanvulling op de vooral mannelijke stromingen die onze hoofdcultuur de laatste millenia hebben aangedreven.

 

Welke leeftijd je ook hebt, of je nu elke dag danst, of nog nooit durfde een millimeter spontaan met je lijf te bewegen: je bent welkom!

Met Magic in Movement wordt een oneindig boeiend, en beloftevol pad verkend. Al ademend, bewegend, in stilte en in klank, al voelend en dansend, ga je jezelf initiëren, transformeren en diep helen. Je herontdekt je authentieke yin-energie, je zachte levenskracht, en de diepe vreugde en extase als je hierin voluit mag gaan stromen. 

Je gaat stralen in je meest authentieke zijn en schoonheid!

Meer info of inschrijven? klik hier

Magic in movement te Assebroek

Stress-Release reeksen voor iedereen  die via een zachte, toegankelijke, lichaamsgerichte weg dieper wil ontspannen en zich voluit stromend en levendig wil voelen.

OOK ZEER GESCHIKT VOOR MENSEN DIE HERSTELLEN VAN EEN BURN-OUT en willen leren om beter naar hun lichaam te luisteren, om op een zachte manier spanning te ontladen, en om krachtige, blijvende energie op te laden!

Elke niet bevrijde of niet verwerkte stresstoestand, slaat zich op in het lichaam in de vorm van lichamelijke spanning, tot deze volledig kan worden losgelaten.

Het lichaam heeft van nature mogelijkheden om met zelfs heel intense stress, zoals levensbedreigende situaties, om te gaan, en zich nadat het gevaar is geweken, terug volledig te ontspannen. Door opvoeding en culturele normen rond hoe je te gedragen, leer je als kind reeds af om dit natuurlijk vermogen van het lichaam om opgebouwde spanning terug los te laten z’n werk te laten doen. Je leerde zelfs om deze spanning nog meer vast te zetten, waardoor je als volwassene steeds meer spanning, blokkades, en soms ook pijn in je lichaam kan ervaren. Dit vertaalt zich op zijn beurt ook in emotionele en psychische blokkades, waardoor velen op een gegeven moment de ervaring meemaken van ‘niet meer verder te kunnen’, ‘vast te zitten’, ‘opgebrand te zijn’, ‘het allemaal niet te weten’, ‘geen zin meer hebben om op te staan, om te werken, …’, ‘nergens meer van te genieten’, ‘nergens meer plezier in te hebben’, ‘op alles heftig te reageren’, ‘bij het minste te ontploffen’, enz. …

 

Met Magic in Movement gaan we op een zachte, toegankelijke manier deze aangeboren capaciteit van het lichaam om zich volledig te ontspannen stap per stap herontdekken en activeren. Het wordt een prachtige reis waarin je ervaart hoe het is om je werkelijk ten diepste vrij, rustig en comfortabel te voelen.

 

Deze stress-release reeksen staan open voor iedereen, ook voor wie door bijvoorbeeld een burn-out heel weinig energie ter beschikking heeft, of lichamelijk klachten heeft. Er is ruimte voor ieders noden, en voor elk uniek lichaam.

 

Ik hoop je te mogen verwelkomen!

Praktisch:

Data volgen (schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe data)

Investering: 100 euro voor de vrijdagavondreeks; 150 euro voor de woensdagochtend reeks

60 euro voor een losse proefsessie

Zorg voor kledij waarin je makkelijk kan bewegen.

bottom of page