top of page
pexels-timur-weber-8560000.jpg

Loving by Being
relatietherapie & koppeltrajecten

Relatietherapie

 

Elk koppel komt uitdagingen tegen in de partnerrelatie. Net zoals moeilijkheden in je persoonlijke leven soms professionele steun en hulp vragen, kan het ook erg zinvol zijn om bij relatievragen hulp te zoeken.

Tijdens een eerste gesprek (bij voorkeur meteen met beide partners samen) luisteren we naar de uitdagingen die jullie als koppel ervaren, en bekijken we waar in de therapie op gefocust zal worden, en waar verandering nodig is.

Tijdens een relatietherapie neemt de therapeut steeds een houding aan van ‘meervoudige betrokkenheid’, dit betekent dat naar beide verhalen wordt geluisterd, vanuit openheid en empathie voor de ervaring en beleving van elk van jullie beiden.

Meer info: klik hier

Wil je graag een afspraak voor een koppelintake boeken? Klik hier (Beide partners zijn aanwezig op deze intake, deze kan desgewenst online doorgaan).

Loving by Being koppeltrajecten

Loving by being omvat unieke, intensieve trajecten voor koppels, om een relatie te creëren vol blijvende vreugde en liefde voor elkaar.

Deze programma’s zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten rond relatiegeluk, welbevinden, conflicten, communicatie, hechting en verbinding in relaties.

Steeds meer koppels voelen de nood, of zijn bereid, om samen de weg van verbinding aan te gaan, in plaats van de keuze voor een leven naast elkaar (‘het leven is te kort om daar genoegen mee te nemen’), of voor een relatiebreuk of scheiding (‘de prijs voor een scheiding of een breuk is op alle vlakken zeer hoog…’), en zoeken daar ook hulp voor. Soms ontbreekt het koppels aan kennis, inzichten en vaardigheden om zich werkelijk blijvend in liefde met elkaar te verbinden. Klassieke relatietherapie blijkt hier vaak te vrijblijvend en ontoereikend, vandaar dat ik gedurende het jarenlange begeleiden van koppels op zoek ging naar wat wél werkt, en een eigen traject voor koppels ontwikkelde, dat werkelijke en blijvende resultaten biedt.

Wanneer we een liefdesrelatie beginnen, dromen we allemaal van een blijvende, diepgaande verbinding met onze partner. Herinner je je nog de vreugde en extase van het prille begin van jullie samenzijn? Hoe eenvoudig en vanzelfsprekend het was om toen zo bij elkaar betrokken te zijn. Hoe leef je nu als koppel? Naast elkaar? Is er geregeld ruzie? Of wordt er gewoon weinig gepraat? Mis je iets, waarvan je zelfs niet helemaal weet wat het is? Voel je je soms alleen in je relatie? Of ben je tevreden, en wil je er zeker van zijn dat dat zo blijft?

Dan is deze training iets voor jullie!

De training maakt helder waarom de liefde van bij het begin van een relatie kan omslaan in verveling, sleur, naast elkaar leven of conflicten die niet opgelost raken. Je krijgt samen zicht op de dynamieken die verbondenheid met je partner in de weg kunnen staan. Er ontstaat een grondig begrip van, en empathie voor, de onderliggende oorzaken van deze dynamieken, die al beginnen in de kindertijd, in de relatie met de eerste hechtingsfiguren.

Je krijgt krachtige tools om deze relatie-vernietigende patronen terug om te buigen naar een diepe verbinding, waardoor warmte, genegenheid, liefde en passie opnieuw groeien. Voor koppels die al blij zijn met hoe de relatie nu is, biedt deze training diepere inzichten, en mogelijkheden om nog meer intimiteit, vreugde, geluk, en extase in jullie leven als liefdespartners te ervaren.

Je krijgt inzicht in wie je bent en wat je echt wilt. Je gaat voelen dat tijdens het herstelproces je energie, creativiteit en zelfvertrouwen toeneemt, en je minder gaat piekeren en steeds minder angst en onzekerheid gaat ervaren.

Meer info: klik hier

Wil je graag een afspraak voor een koppelintake boeken? Klik hier (Beide partners zijn aanwezig op deze intake, deze kan desgewenst online doorgaan).

Loving by Being Essentials

De Loving by Being Essentials training bestaat uit modules met telkens een theoretisch gedeelte, maar vooral ook veel praktische tips en oefeningen om apart en samen als koppel te doen. Dit is een semi-online training, waarbij je met sommige modules thuis zelf aan de slag gaat, en bij andere begeleid wordt door een Loving by Being trainer.

​Meer info: klik hier

Wil je graag een afspraak voor een koppelintake boeken? Klik hier (Beide partners zijn aanwezig op deze intake, deze kan desgewenst ook online doorgaan).

Loving by Being Verdiepingsmodules

 

Voor koppels die eerder de Essentials training volgden, en het verlangen voelen om rond specifieke thema’s een verdiepende stap te zetten in hun partnerrelatie. 

Klik hier om je in te schrijven op de Living by Being nieuwsbrief en zo op de hoogte gehouden te worden van nieuwe data voor verdiepingsmodules in groep.

 

Klik hier als je een vraag hebt om als koppel na het Loving by Being Essentials traject ook verder individueel (als koppel weliswaar, maar dan niet in groep) begeleid te worden in verdiepende thema’s rond nog meer verbinding en intimiteit in je partnerrelatie.

Loving by Being
Op maat

 

Voor koppels die nood hebben aan een intense individuele begeleiding door een Loving by Being trainer, al dan niet op korte termijn of bij een crisissituatie, zijn er de pakketten op maat. Hierbij is er ook de mogelijkheid tot overnachting zodat jullie je even uit de realiteit van alledag kunnen terugtrekken, en alle aandacht naar de relatie kan gaan. 

​Meer info: klik hier

Wil je graag een afspraak voor een koppelintake boeken? Klik hier (Beide partners zijn aanwezig op deze intake, deze kan desgewenst ook online doorgaan).

bottom of page