Werkgeluk

   Loopbaanbegeleiding

 

Wil je WERKelijk geluk vinden in je job?
Vind de job die bij jou past!

Customer Service Rep

Loopbaanbegeleiding Praktische Info

Wat is loopbaanbegeleiding?


Bij loopbaanbegeleiding word je professioneel ondersteund op maat van jouw behoeftes en situatie. Naar aanleiding van een loopbaanvraag die je hebt, word je ondersteund bij het nemen van loopbaankeuzes en -beslissingen. Loopbaanbegeleiding moet beantwoorden aan deze vier kenmerken: - Loopbaanbegeleiding gebeurt op jouw eigen initiatief en vertrekt vanuit jouw behoeftes. - Loopbaanbegeleiding is een proces waarbij het ontdekken, versterken of ontwikkelen van je loopbaancompetenties centraal staat zodat je nu en in de toekomst je loopbaan zelf actiever kan beheren en je positie op de arbeidsmarkt kan versterken. - Loopbaanbegeleiding resulteert altijd in het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan en heeft een impact op je inzetbaarheid en flexibiliteit op de arbeidsmarkt. - Loopbaanbegeleiding maakt geen deel uit van een andere vorm van begeleiding, opleiding of coaching en is ook geen voorbereiding op of een sluitstuk van een andere vorm van begeleiding opleiding of coaching.
Wanneer kan je loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques?


Op het ogenblik van je aanvraag moet je aan deze vijf voorwaarden voldoen: - Je woont in Vlaanderen of Brussel. - Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige. - Je werkte in de laatste twee jaar minimum een jaar als werknemer of zelfstandige. - Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding. - Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen in het Nederlands. Voldoe je niet aan de bovenstaande vijf voorwaarden, dan kan je misschien nog op de site van de vdab terecht voor de 4 uitzonderingen.
Bestellen van loopbaancheques: Hoe? Waar? Hoeveel? Hoelang zijn ze geldig...?


Hoe en Waar? Je kan online loopbaancheques bestellen via de VDAB site. Via deze link kan je daar een "Mijn loopbaan-account" aanmaken. Ga daarna verder in Mijn loopbaan op 'Bestel loopbaancheques' (bij 'Nuttige links'). Hoeveel cheques kan ik bestellen? Hoeveel kosten ze? In totaal kan je 2 cheques bestellen voor 8u begeleiding. Je kan slechts één loopbaancheque voor vier uur begeleiding per keer bestellen. Heb je je vier uur begeleiding gevolgd, dan kan je een tweede loopbaancheque bestellen. Per loopbaancheque betaal je 40 euro. Dit is erg voordelig, je betaalt slechts €80 voor 8u begeleiding ter waarde van 1.100 euro. De Vlaamse overheid legt de rest bij. Hoe lang zijn ze geldig? Je loopbaancheque is drie maanden geldig. De geldigheidsdatum wordt vermeld op de loopbaancheque en kan niet verlengd worden. Wanneer je je loopbaancheque niet voor de geldigheidsdatum (binnen de drie maanden) gebruikt, wordt je geld automatisch teruggestort door Edenred. Dit wil niet zeggen dat je recht op loopbaancheques vervalt. Indien je nog steeds in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding, kan je een nieuwe loopbaancheque aanvragen, die opnieuw drie maanden geldig is.

Voor een vrijblijvend verkennend gesprek