IMG_4574.jpg

 Yoga 

Online yogasessies met live jazzmuziek

48 uur lang GRATIS te bekijken via www.jazz.be 

op 2 en 9 mei vanaf 10u

 

Verbinding zoeken tussen beweging en live muziek, daar gaan we voor! We presenteren deze participatieve yogaworkshops begeleid door live jazzmuziek, speciaal bedacht en in elkaar gestoken voor de actieve jazz- en yogafans. De combinatie van yoga en jazz is nieuw en uniek en zorgt voor een bijzondere vibe. 

De workshop worden gegeven door Nele De Meyere, een psycholoog/psychotherapeut met een eigen praktijk en een erkende kundalini yogalerares. De yogastijl waarin Nele als teacher is opgeleid, is sowieso een stijl waarbij veel muziek aan bod komt. En nu dus ook live muziek. Tijdens deze workshop hoor je mantra’s en wordt er ook gezongen. De yoga oefeningen zijn allerminst statisch. Ritme is een belangrijk gegeven. Typerend voor de workshop is het dynamische karakter waarbij lichaamshoudingen gecombineerd worden met handposities, mantra’s, ademhalingstechnieken en meditaties. 

Nele De Meyere: “De sessie is toegankelijk voor mensen met én zonder yoga-ervaring. Zeker ook welkom als je nog nooit voorheen yoga hebt gedaan. Als bepaalde oefeningen te lastig zijn, kan je altijd even rusten en later tijdens de workshop weer inpikken.”
Voor de begeleidende muziek deed Nele een beroep op Wim Segers en die bracht zijn beste vrienden mee om de workshops van een ondersteunende soundtrack te voorzien. De sfeervolle soundscapes en de dromerige mantra’s staan volledig ten dienste van de yoga oefeningen. De muzikale sfeerschepping is rustgevend, bij momenten trippy en soms ook uitgesproken groovy. Maar altijd in functie van de workshops en treffend meedeinend op het ritme van de oefeningen. De yogastijl die Nele beoefent, vormt zo een hele mooie combinatie met de begeleidende muziek. 

Wim Segers: “Zelf had ik nog niet zo veel ervaring met yoga maar ik heb voor een improvisatorische begeleiding gekozen. En dat ging precies wel goed. De yoga oefeningen lenen zich perfect tot muzikale improvisatie. Heel blij dat we dit konden doen en er nu mee naar buiten komen.”

Muzikanten: 
Wim Segers: vibrafoon, synths
Bart Vervaeck: gitaar, pedal steel
Matthias De Busschere: bas
Falk Schrauwen: percussie
Frederik Van den Berghe: drums

Ga mee in deze workshop om twee werelden te combineren en zo ook in vervoering te raken door de hedendaagse en speciaal ontworpen jazzklanken bij de yoga oefeningen.

Laat u live onderdompelen in deze twee yoga jazz workshops.

Nele De Meyere: “Een yogasessie heeft sowieso altijd impact. Je komt er altijd anders uit dan je er bent ingegaan. Er kan veel gebeuren of transformeren tijdens een yoga workshop. En dan kan je ook voelen. In je lijf. Maar ook op emotioneel vlak. De tip die ik daar bij zou geven is: wees gewoon aanwezig bij wat zich voordoet. Omarm wat je voelt en ervaart. Zonder oordeel. Alles mag er zijn en is welkom.”

‘7 gates to bliss’ - de 7 chakra’s (90 minuten) - uitzending zondag 2 mei.

Nele: “Tijdens deze yoga jazz-sessie, getiteld ‘7 Gates To Bliss’, werken we rond de 7 chakra’s. Dat zijn de centra in het lichaam waar verschillende energiestromen samenkomen, waardoor een draaibeweging ontstaat (cfr draaikolk of windhoos), die zorgt voor interactie met de universele energie. Als onze chakra’s open en gebalanceerd zijn, kunnen we onze gelukzaligheid, wat ons geboorterecht is, opnieuw ervaren. Tijdens deze workshop gaan we werken op het balanceren en zuiveren van die chakra’s.”

Na de online uitzending om 10u kan de yoga jazz sessie nog 48u herbekeken worden via jazz.be

Praktische info: 

Draag losse kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen, en eet enkel iets lichts vooraf, yoga doen met een volle maag is lastig. Zorg dat je niet gestoord wordt, zet je gsm af.
Voorzie een yogamat of een tapijt dat niet wegschuift, een dekentje, eventueel een klein kussentje als steun om op te zitten, water om tussendoor wat te drinken.
Bij deze sessies gaat het niet om het zo lenig mogelijk zijn, of meteen zo perfect mogelijk de oefening doen. Doe de oefeningen zo bewust en ontspannen mogelijk, en je lichaam gaat zich vanzelf steeds meer overgeven aan de beweging of de houding. 
Maak onderscheid tussen pijn en ongemak: pijn voel je bijv. als je een blessure hebt, ongemak bijv. bij het aanhouden van een houding, of bij vele herhalingen. Ongemak is o.k., pijn niet. Als een oefening te uitdagend voor je is, kan je tussendoor even rusten, en dan opnieuw meedoen. Forceer jezelf nooit in een houding!
Tijdens de eerste drie dagen van de menstruatie of tijdens een zwangerschap: geen (of rustiger) buik- of naveloefeningen, geen vuurademhalingen (dit ook niet bij hoge bloeddruk), geen omgekeerde houdingen
We zitten tijdens de sessies heel vaak in easy pose (kleermakerszit met de benen langs elkaar, enkels niet gekruist). Als dit na een tijd lastig wordt, kan je altijd even tussendoor je benen uitschudden, of 1 of beide benen even strekken. Je kan ook een andere houding aannemen: op je knieën, op meditatiebankje, op een stoel, je bekken en je knieën ondersteunen met extra kussens of kurkblokken. 
Zorg voor jezelf!

Een organisatie van Kunstkonsult BV en Living By Being. Met de medewerking van jazz.be en Gent Jazz. En mee ondersteund door Vlaanderen.

 

Online reeksen

 

De yoga in de online reeksen stamt af van eeuwenoude yogatradities. Deze yogastijl biedt een krachtige transformerende weg, vele positieve effecten op lichaam en geest, een sterke persoonlijke groei alsook diepe ervaringen van pure gelukzaligheid. Er wordt gewerkt met de kundalini energie of de levensenergie, die heling en bewustzijn kan brengen wanneer blokkades zich oplossen, en deze energie gaat stromen. Typerend voor de lessen is het dynamische karakter waarbij lichaamshoudingen gecombineerd worden met handposities, mantra’s, ademhalingstechnieken en meditaties. De lessen zijn geschikt voor iedereen, met en zonder yoga-ervaring!

 

Docent: Nele De Meyere

Je schrijft in voor een volledige reeks, die je dan voor een jaar lang op je eigen tempo kan volgen. 

Reeks 'Open je hart':

Een reeks van 10 lessen waar we werken rond het hart en het hartcentrum. Ideaal wanneer je voelt dat je wel wat zachte heling voor jezelf kan gebruiken, of wanneer je via een lichaamsgerichte weg wil leren om je hart te openen of open te houden, ook wanneer dat in verbinding met anderen soms heel spannend aanvoelt... .

 

Deze reeks bestaat uit 10 volledige lessen, én je hebt ook toegang tot alle lesonderdelen afzonderlijk, handig voor als je soms weinig tijd hebt om te oefenen, of je je in een bepaalde oefening wil verdiepen.

Investering: 99 euro

Reeks 'Relax en vernieuw':

Een reeks van 10 lessen waar de focus ligt op het vrijmaken van geblokkeerde energie in het lichaam door stress of onverwerkte emoties. Ideaal wanneer je voelt dat de stress rondom je jou soms in een greep heeft, of als je merkt dat er veel innerlijke spanningen of emoties zijn die je belemmeren om je rustig, vrij, levendig en energiek te voelen. 

 

Deze reeks bestaat uit 10 volledige lessen, opgenomen tijdens  live en online lessen + een 11e bonusles rond de winterzonnewende.

Investering: 49 euro

                                                                        

Inschrijving: via email nele@livingbybeing.be. Graag bij inschrijving meteen je volledige naam, gsm nummer, adres en e-mailadres vermelden

Praktisch: Draag losse kledij tijdens het oefenen, en eet vooraf enkel iets lichts; vergeet niet je gsm af te zetten zodat je ongestoord kan oefenen ;). 

Benodigdheden: yogamat, kussen(tje) om op te zitten, dekentje, water, of thee.

Live reeks Shakuntra yoga practice 

najaar 2021 - winter en voorjaar 2022

Shakuntra is een methode waarbij Nele eeuwenoude tradities als shamanisme, kundalini oefeningen, tantra en tempelkunsten, en hedendaagse technieken uit lichaamsgericht werk, verweeft met haar eigen ervaring en vondsten op het pad naar extase. Het is een helende en verrijkende practice voor iedereen op zoek naar vreugde, gelukzaligheid, en een diepe, liefdevolle verbinding met zichzelf, de ander, en al wat leeft.

De oefeningen zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van al wie leeft in deze hectische, soms chaotische, maar ook boeiende tijd vol transformatie.

Iedereen die daarbij verlangt naar ontspanning, genieten, meer rust en balans in de geest, meer energie in een gezonder lichaam, en voeding en koestering voor de ziel, is welkom en kan deelnemen.

 

Tijdens de sessies wordt gewerkt met tools als adem, klank, beweging, meditatie en visualisatie, die de kanalen van extase openen, en de kundalini of levensenergie wakker maken en laten stromen. Centraal staat een veilige, respektvolle en open sfeer.

 

 

Wat als … 

… jij je eigen bron van eindeloos uitbreidend plezier zou kunnen worden?

… je meer en dieper zou kunnen genieten van alles wat het leven te bieden heeft? 

… je het leven bruisend of tintelend door je lijf zou kunnen voelen stromen, en in vrijheid kon laten bewegen?

… liefde en verbinding met het mysterie jouw pad zou vormen?

 

Dan is deze reeks iets voor jou!

Welkom!

 

Praktisch:

 

Maandagavond 19u30-21u

Najaar 2021: 20/9, 27/9, 11/10, 25/10, 8/11, 15/11, 22/11, 6/12, 13/12, 20/12

Winter 2022

Voorjaar 2022

Investering: 150 euro voor een reeks van 10 sessies

 

Locatie: Steinerschool Brugge

Voor meer info en inschrijving:

Mail naar: nele@livingbybeing.be